Lumiere Blog

Lumiere Blog

Yaşlanma Belirtilerine Karşı Bakım Tüyoları

20’li yaşların ortalarında cilde gençlik kazandıran kolajen ve hyaluronik asit gibi insan vücudunda bulunan maddeler azalmaya, yaşlanma belirtileri de ortaya çıkmaya başlar.

Bununla beraber; yetersiz su tüketimi, vitamin ve mineral eksikliği, hızlı kilo alıp vermek, yanlış uyku pozisyonları, kötü alışkanlıklar ve kötü beslenme gibi birçok neden yaşlanma belirtileri ile erkenden buluşmamıza neden olabilir. Tüm bu saydıklarımız ve dahasının neden olduğu yaşlanma belirtilerinin çoğunun önlenebilir olması kesinlikle harika!

Burada önemli olan şey cildimizi tanımak, neler yapabileceğimizi öğrenmek ve cildimize düzenli olarak uygun bakım rutinini sağlamak.

O halde sizin için hazırladığımız bakım tüyolarını inceleyelim!

Ürünlerin Cilde Doğru Uygulanması

Evet, bu kadar basit bir adım ciltteki sarkmaların önüne geçebilir. Cildimize uyguladığımız bakım ürünlerini aşağı doğru bir yönde cildimize uyguladığımızda sarkmalar daha da kendini gösterebilir. Eğer aşağıdan yukarı yönlü uygulama sağlarsak cildimizin yer çekimine karşı koymasında ona destek olabiliriz.

Cilde İhtiyacı Olan Nemi Sağlamak

Kuru ciltler, nemli ciltlere kıyasla daha yaşlı görünmeye meyillidir. Bu nedenle sabah, akşam cildinizi doğru şekilde nemlendirerek daha nemli ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Özellikle hyaluronik asit içeren ürünler kullanmanızda yarar vardır. Çünkü hyaluronik asidin cilt bariyerini desteklediği ve çevresel faktörlere karşı cildin doğal nemini koruduğu bilinmektedir.

Boyun Bölgesine Bakım Yapmak

Çoğumuzun yaptığı hatalardan biri yüzümüze bakım uyguladıktan sonra boyun, göğüs hatta ellerimizi unutuyor olmamız. Oysaki bu saydığımız 3 bölge, çevresel faktörlerden yüzümüz kadar etkilenen ve ilk yaşlanma belirtilerini gördüğümüz bölgelerin başında gelir.

Yapmanız gereken tek şey yüzünüz kadar boyun, göğüs ve ellerinize de aynı özeni göstermek, bakım rutininize bu bölgeleri de eklemektir.

Güneş Kremi Çantanızın Olmazsa Olması Haline Gelmeli

Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmak cildin yaşlanmasının en önemli nedenlerindendir.

Hatta güneş ışınları cildinizde oluşacak lekelere de sebep olabilir. Bu nedenle günlük güneş kremi kullanımı artık bakım rutininizin bir parçası haline değil doğrudan yaşamınızın bir parçası haline gelmelidir.

Cilde Retinol Desteği Sağlamak

Retinol, yaşlanma belirtilerini azaltmak konusunda herkes tarafından bilinen çok güçlü bir bileşendir. Ciltteki kolajen üretimini arttırmaya destek olur, oluşan ince çizgi ve kırışıklı görünümünü azaltır ve cilt yenilenmesinde baş rol oynar. Bu nedenle geceleri cildinize Retinol desteği vermek çok ama çok önemlidir.

Retinol içeren ürünlerimizden biri; Sornie Anti-Aging Mask by Lumiere’dir. Gece bakım rutininize bu maskeyi ekleyebilirsiniz.